Steffen Lie Skålevik til Tips: – Jeg har tatt store steg som fotballspiller

,

Steffen Lie Skålevik

Brann-spissen har aldri vært mer klar til en seriestart enn denne sesongen. Start-oppholdet gjorde godt og nå vil Skålevik vise seg frem for Brann-publikummet.

– Selvtilliten var det egentlig aldri noe i veien med, men jeg fikk en ekstra «boost» av å være i Start. Det hjalp meg veldig og det var et veldig bra valg av meg å gå dit, sier Skålevik til Tips.

Under oppholdet i Start noterte Skålevik seg for hele 10 scoringer på 11 kamper. Spissen kom til Brann fra Nest-Sotra i sommervinduet av 2015-sesongen, men Skålevik slet både i 2015 og 2016-sesongen med å overbevise om at han var den rette spilleren for rødtrøyene.

Blitt sterkere i kroppen

Start-utlånet gjorde godt. Han scoret mål, men oppholdet var også en viktig bidragsyter til at han utviklet seg som fotballspiller rent ferdighetsmessig.

– Jeg har kanskje blitt litt sterkere i troppen og bedre til å holde på ballen. Samtidig har jeg terpet avslutninger og har hatt spesielt fokus på dette i de siste fem årene. Der har jeg tatt store steg. Det er kanskje der jeg har blitt ekstra god de siste årene, forteller Skålevik.

– Jeg føler at jeg generelt har tatt store steg og hadde veldig godt at det utlånet til Start i høst. Jeg fikk endelig spille fast igjen og nå føler jeg meg mer klar enn jeg har vært tidligere, fortsetter spissen.

Overgangsspekulasjoner

Start ville gjerne ha med Skålevik videre, men dette ble det ingenting av. Brann ville ikke slippe en mann født i Bergen og som scorer mål for enhver pris. Dermed ble det ingenting ut av en forlengelse av Start-oppholdet.

Aalesund skal også ha vært interessert i Skålevik sine tjenester. Med ny trener i Lars Bohinen og avgangen til Mostafa Abdelloue som gikk til Strømsgodset, ønsket man å sikre seg en spiss som nærmest garantert holdt høyt OBOS-nivå. Slik gikk det imidlertid ikke.

– Det har vært masse snakk og spekulasjoner. Jeg har hørt ting fra andre som jeg ikke har hørt selv og det har vært masse greier. Så lenge det ikke skjer noe konkret, så har fokuset mitt vært på Brann. Nå blir jeg her og jeg er veldig glad for det slik situasjonen har blitt i Brann, sier Skålevik.

– Blir mye kriging

Ranheim – Brann ble avlyst, og kampen mot Bodø/Glimt blir dermed årets første obligatoriske kamp for bergenserne. Bodø/Glimt fikk en god start på sesongen med seier hjemme mot Lillestrøm. Nå venter en litt større utfordring mot Brann på bortebane.

– Jeg ser veldig frem til den kampen. Det var veldig kjedelig når det ikke ble kamp mot Ranheim forrige helg og nå gleder vi oss til å komme i gang. Det blir jo tøft. Bodø/Glimt er et veldig bra lag og vi må spille opp mot vårt beste for å ta de, tror bergenseren.

– Det blir nok mye kriging i og med banen er slik som den er. Det er ikke akkurat veldig gode spilleforhold og det blir sikkert mye kriging. Bodø/Glimt er jo et spillende lag selv. Laget som evner å krige mest vinner nok den kampen her, fortsetter Skålevik.

Mange spisser har en målsetning om x antall scorede mål i løpet av en sesong. Og om de har det, velger de ofte ikke å fortelle det til omgivelsene.

– Jeg har ikke satt meg noen spesielle målsetninger. Jeg synes alle spisser skal ha målsetning om å score tosifret hvis de spiller fast, forteller 25-åringen.