Årets første Fantasy-TIPS

,

Marcus Pedersen, Strømsgodset

Eliteserien sparkes endelig i gang denne helgen, og vi serverer deg årets første tips for den kommende Fantasy-runden.

Denne sesongen vil vi hver uke komme med tips, vurderinger og spillere som er «hot» eller «not» før den kommende runden. Allerede før det har blitt sparket én eneste ball denne sesongen, har det allerede kommet dramatiske nyheter. Grunnet dårlige og kjølige baneforhold, har Sandefjord – Ranheim og Sandefjord – Start i runde to blitt utsatt. Hvem kunne forutse at vi har snø i Norge i mars?

Det har ikke blitt bestemt når de utsatte kampene skal spilles ennå, men trolig blir det i forbindelse med den fjerde serierunden. Det betyr at disse fire lagene får doble serierunder allerede i runde fire, men også at de er blanke i runde to. Prøv derfor å ha nok spillere fra de øvrige lagene til å stille 11 mann til denne og neste runden, for å så bunkre opp med aktuelle spillere fra de fire klubbene frem mot runde fire.

Første serierunde

Så, over til den første serierunden. Den er tradisjonelt uhyre vanskelig å tippe. Man kan alltids se på hvilke klubber og spillere som har gjort det bra i sesongoppkjøringen, men når alvoret starter, er det alltid både Texas og Hawaii rundt om på arenaene. Men man kan bare spille ut i fra det man har foran seg, og Molde har på papiret rundens enkleste kamp foran seg, når de tar i mot Molde på Aker stadion.

Problemet er bare at det bare var Bjørn Bergmann Sigurdarsson som leverte på toppnivå i Fantasy i fjor, og han er som kjent borte. Da kan det derimot være lurt å hente i hvert fall én forsvarsspiller fra rosenes by. Sandefjord scoret bare 15 mål på bortebane i fjor. Thomas Amang på topp (6,5 millioner) kan være et billig og godt alternativ der.

Mens Molde forventes å hente tre poeng, er Strømsgodset ute etter en pangstart når Stabæk kommer til Drammen. Godset hadde en haug av poengplukkere i fjor, særlig i Bassel Jradi (155 poeng) og Eirik Ulland Andersen (147) poeng. Nå har også Mos ankommet Marienlyst (146 poeng i fjor) og er ventet å forme et ultragiftig tospann med Marcus Pedersen. På bakgrunn av det, gir vi deg følgende spillere du bør kjøpe og hvilke du bør unngå før den første runden:

Tre på topp

1. Mos – Strømsgodset (10,5 millioner)
Toppscorer for Aalesund i fjor, og har kommet på et betraktelig bedre lag denne sesongen. Sammen med Pedersen, er duoen gode for 35 seriemål, og Stabæk var ikke overbevisende på bortebane i fjor.

2. Bassel Jradi – Strømsgodset (9,5 millioner)
Eliteseriens ivrigste poengplukker forrige sesong. Dansken har vært strålende, også i sesongoppkjøringen og ventes en kanonsesong. Bør være en banker på alle lag, også utover sesongen. Dansken får også tillit som ukens kaptein.

3. Thomas Amang – Molde (6,5 millioner)
20-åringen har vært flittig brukt i vinterens treningskamper og levert scoringer. På et Molde-lag, som akter å spille offensiv fotball, kan han blomstre, og 6,5 millioner kan være et røverkjøp.

Tre på bånn

1. Abdoulaye Seck – Sandefjord (5,0 millioner)
Sandefjord-stopperen var en hit på mange lag i fjor. SF ser imidlertid svakere ut før årets sesong, og borte mot Molde ligger det an til å bli mange baklengs i Secken.

2. Fredrik Haugen – Brann (10,0 millioner)
Haugen var en poengkonge forrige sesong (149). Branns midtbanedirigent forventes imidlertid en vrien åpning på en fryktelig humpete bane på Ranheim, mot et nyopprykket lag fullt av entusiasme.

3. Patrick Mortensen – Sarpsborg 08 (8,5 millioner)
Dansken scoret bra med mål forrige sesong, men sarpingene har kjøpt inn nesten et helt lag og det kan tid før de blir skikkelig samspilte. Har dessuten en meget vrien sesongåpning, med hjemmekamp mot Rosenborg og Lillestrøm borte i runde to. Bør unngås innledningsvis.

Slik spilles første runde

Lørdag 10. mars Ranheim – Brann klokken 18:00 (Eurosport Norge)
Søndag 11. mars Bodø/Glimt – Lillestrøm 18:00
Søndag 11. mars IK Start – Tromsø 18:00
Søndag 11. mars Molde – Sandefjord 18:00
Søndag 11. mars Odd – Haugesund 18:00 (Eurosport Norge)
Søndag 11. mars Sarpsborg 08 – Rosenborg 20:00 (Eurosport Norge)
Mandag 12. mars Kristiansund – Vålerenga 19:00 (MAX)

Du kan også lese mer om årets Fantasy-sesong i helgens Eliteserie-spesial. Få tilgang til helgens nummer her.